Personvernerklæring

PERSONVERNERKLÆRING

Denne personvernerklæringen omfatter denne nettbutikken.

I forbindelse med kjøp i disse nettbutikkene behandles personopplysninger i overenstemmelse med denne personvernerklæringen. VG-lista sin nettbutikk er behandlingsansvarlige for den behandling av personopplysninger som fremgår av denne personvernerklæringen, og omtales som vi videre på denne siden. Dersom du har spørsmål rundt vilkår og personvernpolicy, ta kontakt kundeservice på butikk@vglista.no

1. Informasjon som behandles 
Det lagres opplysninger som du selv oppgir til oss i forbindelse med bestilling av produktene. I tillegg vil vi kunne lagre informasjon om bruken av våre tjenester, herunder bestillinger, oppfølging av leveranser, samt eventuell kontakt med kundeservice. Når du besøker våre nettsider, vil vi også kunne lagre IP-adresser og teknisk informasjon om din enhet og internett-tilkobling.

Dette gjøres med tredjepartsverktøy som:

Google Analytics – brukertall og analyse 
Hotjar - analyse 
Order Printer Emailer - skape kvittering 
Data export - regnskap 
WEBSHIPR - Automatiske forsendelser

Når du besøker nettbutikken bruker vi ulike teknologier for å tilrettelegge for best mulig funksjonalitet. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) blant annet for å analysere data om brukerne våre. Noen ganger bruker vi tredjepartscookies, altså cookies fra andre selskaper, for eksempel i forbindelse med målinger av trafikk. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler nedenfor. 
Ved å bruke våre tjenester samtykker du til at vi kan benytte slike verktøy, med mindre du deaktiverer verktøyene eksempelvis ved å endre innstillinger for informasjonskapsler i nettleseren din eller deaktiverer et tredjepartsverktøy ved å klikke på en opt out lenke.

2. Formålet med behandlingen 
Dine personopplysninger behandles for å kunne levere varer og tjenester som avtalt med deg. Opplysningene brukes videre til å forbedre og videreutvikle våre tjenester, begrense misbruk samt å analysere og forstå markedstrender. Opplysningene kan utleveres til andre for tilsvarende formål, se nedenfor.

3. Deling av informasjon 
Behandlingsansvarlig kan dele personopplysningene sine med underleverandører som behandler personopplysningene på sine vegne (databehandlere). Overføring av personopplysninger til slike databehandlere skjer i medhold av databehandleravtaler som blant annet hindrer at databehandleren bruker opplysningene for andre formål.

Vi vil også kunne utlevere personopplysningene dersom dette er nødvendig for å overholde forpliktelser i medhold av lov eller forskrift, pålegg fra domstol eller annen offentlig myndighet, eller dersom utlevering er nødvendig for å avdekke eller oppklare mistanke om at tjenesten brukes til ulovlige formål.

4. Markedsføring 
Når du gjennomfører et kjøp kan du få mulighet til å bekrefte om du vil motta nyhetsbrev/markedsføring via e-post, SMS eller andre kommunikasjonskanaler. Hvis du gir en bekreftelse, vil vi sende deg slik markedsføring, men du vil alltid kunne gi oss beskjed om at du ikke ønsker ytterligere markedsføring ved å melde deg av via linken nederst i e-posten eller melde deg av sms etter nærmere instruksjon.

5. Bruk av analyseverktøy, informasjonskapsler og annen teknologi 
Vi jobber kontinuerlig med brukeropplevelsen på våre nettsider. Derfor samler vi forskjellige typer informasjon fra våre brukere, slik at vi til enhver tid kan tilrettelegge for best mulig funksjonalitet. Eksempler på slik informasjon er hvilke sider som besøkes, når på døgnet besøket ble gjort og hvilken nettleser som ble brukt. Vi bruker også ulike former for teknologi for å gjenkjenne deg som bruker og for å analysere data om brukerne våre. Teknologien brukes dels fordi det er nødvendig for at tjenester skal fungere, dels for at det skal være lettere for deg å bruke tjenesten og dels for at vi skal kunne gjennomføre analyser som gjør oss i stand til å videreutvikle tjenestene våre. Ved å bruke våre tjenester samtykker du til at vi kan benytte slike verktøy, med mindre du deaktiverer verktøyene eksempelvis ved å endre innstillinger for informasjonskapsler i nettleseren din.

6. Hva er egentlig en cookie? 
En cookie er en liten tekstfil som sendes fra vår webserver og lagres av din webleser. Cookien hjelper blant annet annonsesystemet å holde orden på hvilke typer innhold og hvilke annonser som har vært vist på våre nettsider. Informasjonen som lagres kan være opplysninger om hvordan våre lesere har surfet på og anvendt våre nettsider, om hvilken webleser de har brukt, hvilke annonser de har sett og hvordan de har surfet mellom ulike nettsider.

Slik forhindrer du at cookies lagres:

Du kan slette cookies fra din harddisk når som helst. Dette gjør imidlertid at dine personlige innstillinger forsvinner. Ved innlogging vil du for eksempel måtte skrive inn passordet ditt hver gang du ønsker å logge inn. 
Du kan også endre innstillingene i din webleser slik at den ikke tillater at cookies lagres på din harddisk. Dette gir noe dårligere funksjonalitet, og gjøre at deler av innhold og enkelte funksjoner ikke blir tilgjengelige. 
7. Innsyn, retting og sletting 
Du har rett til innsyn i de opplysninger vi har registrert om deg. Vi ber deg ta kontakt med vår kundeservice butikk@vglista.no for å rette opplysninger som skulle vise seg ikke å være korrekte. Personopplysninger vil ikke bli lagret lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen.

Dersom du har spørsmål knyttet til hvordan vi samler inn og bruker personopplysninger kan du kontakte oss på butikk@vglista.no 
8. Sikring av personopplysninger 
Personopplysninger som samles inn lagres og behandles på en trygg og sikker måte. Vi har etablert og dokumentert rutiner og tiltak som skal sikre opplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet i henhold til personopplysningsloven § 13.

9. Endringer 
Vi kan fra tid til annen komme til å endre vår personvernpolicy for å følge lovmessige krav, samt vår egen praksis for innsamling og behandling av data. Ved større endringer vil du måtte godkjenne vilkårene på nytt.